Новозеландец, сниман със 176 км/ч, казал на полицията „Ама аз карах по-бързо!“

  • Повечето пътища в Нова Зеландия са с ограничение от 100 км/ч, което важи и за някои от магистралите Повечето пътища в Нова Зеландия са с ограничение от 100 км/ч, което важи и за някои от магистралите
  • Участъкът, където е сниман Тимъти Холдън Участъкът, където е сниман Тимъти Холдън

15 Feb 2022

Как бихте реагирали, ако ви вземат книжката за 18 месеца и ви кажат, че трябва да извършвате 150 часа общественополезен труд? Да, никой не би се зарадвал на такава новина. А как ще се защитите в съда? Вероятно не като заявите, че сте карали много по-бързо…

Новозеландският NZ Herald съобщава, че на 23 юли 2021 г. Тимъти Брукс Холдън е хванат да шофира със 176 км/ч Той се опитал да намали присъдата си на 12 месеца, за да вижда децата си в Палмерстън Норт в южната част на Северния остров, като смятал, че това би трябвало да е смекчаващ фактор. Той обаче споменал също, че е карал по-бързо, отколкото са установили полицаите – със 195 км/ч. Разследването установява, че Холдън се състезавал с друг шофьор.

Адвокатите му изтъкнали, че състезанието е било по прав селски път около 23:00 часа и не е имало други участници в движението освен Тимъти и човека, с когото се е състезавал, разбира се.

Някак логично съдията отхвърля искането на Тимъти за намаляване на присъдата, като за това е допринесъл фактът, че той има шест присъди, свързани с шофирането му, за което е бил лишен от свобода през 2006 г. Друг интересен факт е, че е натрупал 20 нарушения в периода между 2002 г. и 2020 г.

Полицията изтъква, че срокът на лишаване от правоспособност е подходящ, като се има предвид сериозността на обвинението и историята на Холдън, свързана с движението по пътищата. Апелативният съд казва също, че предишните присъди на Тимъти предполагат потенциално излагане на обществото на риск, защото е възможно да извърши подобни прояви в бъдеще.

Лукс от Китай!