Австралийци смениха мотора на Bobcat с… GM LS 6,2 V8


18 Feb 2022

„Както казва Монти Пайтън, представяме ви нещо напълно различно“. С тези думи започва описанието на няколкото снимки на причудливия проект, с който са се заели австралийците от Pinnacle Road and Race Works. Публикацията е в Инстаграм, а по машината все още се работи.

Досега не се бях замислял с какви двигатели работят в тези полезни машини и ми беше интересно да разгледам актуалната гама на марката. Проверих два модела, единият пише че е с мощност 74 к.с., а доста по-големия – с „3,4-литров двигател“.

Този от галерията явно е по-стар и вероятно оригиналното му задвижване не е било с мощност в диапазона 50-70 к.с., но без значение миналото му, сега получава ‘small block’ V8 с работен обем 6,2 литра. За него също все още не казват колко точно е потентен, но със сигурност доста повече от необходимото за изпълнение на работните задачи. PRRW споделят, че завършеният проект ще е напълно функционален. Ще е интересно как точно ще се държи в завой този Bobcat 6,2 V8, като се има предвид ултра късото му междуосие и, най-вече, начинът по който завива машината, с въртене на колелата в различни посоки…

Първородната Godzilla!