Tesla Model S във вид на… кабрио с две врати от Ares Design

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

19 Feb 2022

Ares Design са италианци и като такива се предполага, че разбират от дизайн. Все пак това е родината на Пининфарина, Джуджаро, да не изброявам още светила в бранша, макар че компанията Pininfarina може „да се похвали“ и с Hyundai Matrix, но това е друга тема.

Основната тук е тази Tesla Model S, която ателието е „обезглавило“. Освен премахването на покрива, екипът на Дани Бахар (спорна личност и бивш шеф на Lotus) е намалил и броя на вратите. В прессъобщението пише също, че конструкцията е подсилена, но не е добавена защита при преобръщане.

Знаете, почти всички съвременни роудстъри се оборудват с изскачащи ролбари в задната част, за да няма главоболия при инцидент. Ares обаче казват, че това все още е само демностратор и при поръчка на кола от тях, въпросната ще разполага с такава защита.

Добавен е и аеро пакет, нови джанти, като впечатление прави и доста по-качествения (поне на вид) интериор. Любопитно е дали тези доста едри декоративни елементи на седалките не пречат, но пък седят добре.

Цена? Също не се казва. Ако искате такава, ще трябва да пишете на Ares. Бихте ли карали обаче Tesla Model S Cabrio?

Лукс от Китай!