Lamborghini може да върне Aventador в производство заради изгорелите коли на кораба Felicity Ace


24 Feb 2022

VW Group все още няма ясна представа колко от превозваните 4000 коли на кораба Felicity Ace са пострадали или унищожени, но всички клиенти, очакващи доставки, са уведомени за забавянето. 

Lamborghini изглежда в най-трудна ситуация, тъй като на кораба е имало известен брой Aventador-и. Шефът на Lamborghini за Щатите Андреа Балди призна, че все още не знае дали всички те се унищожени или пострадали, но има сериозни опасения как ще бъдат възстановени клиентите, при положение, че производството на Aventador вече спря. Възстановяването му не би било лесна задача, защото става въпрос за договори с десетки доставчици на компоненти, без дори да броим, че производствената линия в Санта Агата вече се пренастройва за наследника на Aventador. 

Балди споделя, че на кораба е имало коли от два модела на Lamborghini – Aventador и Urus. Повечето са били от кросоувъра, като Балди говори за 563 Lamborghini-та, но от изказването му не става ясно дали това е само броят Aventador-и или са всички Lambo-та на борда. 

Различни анализатори сочат, че загубите са на стойност между 330 и 400 млн. долара, но окончателната сума може да се изчисли само след като се види има ли на борда коли, които не са пострадали.

Единствената промяна спрямо първоначалната информация се състои в това, че на борда не е имало нито едно Bugatti.

Корабът Felicity Ace, превозващ около 4000 коли, се запали миналата сряда (16 февруари 2022) в близост до Азорските острови. 200-метровият кораб е изпълнявал курс от Емден (Германия) до Дейвисвил (САЩ), когато е обхванат от пламъци. За щастие целият екипаж от 22 души е спасен. 

 

Първородната Godzilla!