Това Porsche Carrera GT е било на Джери Зайнфелд, а сега се продава

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.
  • И споменатото Porsche 911 Turbo S ‘Flashbau’. И споменатото Porsche 911 Turbo S ‘Flashbau’.

01 Mar 2022

Няма да изненадам колегите си, когато отворят Dizzy и видят поредната „новина“ за… поредното продаващо се Porsche Carrera GT, с моята малка снимка в горния ляв ъгъл. Харесвам тази кола и ще спра да пиша за нея, само ако…, всъщност, никога.

Но този път обявата е малко по-различна, защото колата е била собственост на американския комик и върл колекционер на Porsche Джери Зайнфелд. Това е сериозна предпоставка да счупи досегашния рекорд за най-скъпа продажба от платформата bringatrrailer.com, която възлиза на 2 млн. долара и се държи от… 2005 Porsche Carrera GT. Факти.

До края на наддаването за тази черна кола обаче остават 10 дни (01.03 е датата на списване), а сумата до момента е 1,6 млн. долара. Така, че шансовете са големи.

Екземплярът не е особено вълнуващ по отношение на конфигурацията си, черен екстериор с черен салон, като впечатление прави топката на скоростния лост, която е карбонова, а не от по-често срещаното балсово дърво.

Пробег? Под 3700 мили или под 6000 км, така че Джери явно не я е карал много. И не само той, защото артистът-бизнесмен е неин първи собственик, платил 448 300 долара за нея през 2005. Държи я в гаража си в Ню Йорк до 2011, след което колата сменя собственика си и отива в Орегон.

Тоест, може да си вземете Porsche Carrera GT 3-та ръка за над 2 млн. долара, но пък е… Porsche Carrera GT с известен първи притежател. Инвестиция или прахосничество? Какво мислите? Споделете, като може да кликнете и на това Porsche 911 Turbo S ‘Flashbau’, което също бе негово и се продаваше за доста по-достъпната цена от 875 000 долара.

Първородната Godzilla!