Renault представи Austral, наследника на Kadjar

  • Галерия с 11 снимки Галерия с 11 снимки

08 Mar 2022

Renault представи чисто новия си модел Austral, който наследява Kadjar. Кросоувърът стъпва на платформата CMF-CD и застава между Arkana и Koleos в гамата на французите. Освен че изглежда доста по-добре от Kadjar, той е и доста по-високотехнологичен, поне по отношение на интериора, където откриваме 12,3-инчово дигитално табло зад волана, съчетано с 12-инчов портретно ориентиран сензорен екран и 9,3-инчов хедъп дисплей, като операционната система се доставя от Google.

 

Доста любопитно е, че Austral идва с две хибридни задвижващи системи, но без плъгин хибрид, като и без изцяло електрически вариант. Дизелът също отпада напълно от списъка с възможни двигатели. 

Базовият модел е с 1,2-литров 3-цилиндров мотор с хибридна система и 130 к.с. Следва 1,3-литров 4-цилиндров двигател със 140 к.с. (ръчка) или 160 к.с. (автоматик). И в двата случая разработеният съвместно с Mercedes хибрид ползва 12-волтова литиево-йонна батерия.

 

Топ моделите са два и разчитат на 1,2-литровия 3-цилиндров двигател на компанията, подпомогнат от електромотор за системна мощност от съответно 160 и 200 к.с., в зависимост от това кой модел изберете. Според Renault системата е достатъчна да ви осигури електрическо движение в 80% от пътуванията в града. Хм!?

Друга новина е нивото на оборудване Esprit Alpine, каквото за първи път виждаме в гамата на Renault. То осигурява 20-инчови джанти, седалки с алкантара и множество табелки Alpine, които изглеждат супер, но не добавят нито една конски сила към мощността на колата. Срещу доплащане може да поръчате завиващи задни колела и многораменно окачване, но при всяко положение задвижването е само на предните колела. 

 

Първородната Godzilla!