Вижте нови снимки на наследника на Aventador

  • Галерия с 16 снимки Галерия с 16 снимки

10 Mar 2022

Lamborghini усилено работи по следващия си топ модел. Наследникът на Aventador се очаква през следващата година и ще постави началото на цяла серия нови хибридни суперколи на италианската компания.

Добрата новина е, че новото най-бързо Lambo ще запази атмосферния V12, а лошата – че цената за това ще бъде добавянето на хибридно задвижване.

В крайна сметка обаче това е неминуемо съчетание, защото подобен хибрид ще запази акустичния характер на чистия V12, но ще се отърве от неудобствата най-вече по отношение на екологичните изисквания към суперколите, които всяка година стават все по-жестоки.

Папараците на Carscoops са направили доста снимки на един от тестовите прототипи. Виждаме изцяло нов дизайн на каросерията, различно решение на фаровете и четири нови ауспухови накрайника високо горе. Тестовото муле дори няма капак върху двигателя, така че на някои от снимките може да надникнете “под полата” на най-голямото Lambo.

Засега не се знае почти нищо за хибридното задвижване, освен това, че ще е различно от това при Sián FKP 37 и Countach LPI 800-4. Според някои може да очакваме плъгин хибрид, но това не е потвърдено. Lamborghini вече работи и по изцяло електрически модел, но той ще е нещо съвсем различно и няма да се появи преди 2027-2028 г.

 

Много практичен и интересен!