За добро или лошо, но този Mustang Fastback е електрически (Видео)

  • Галерия от 7 снимки Electric Mustang by Charge Галерия от 7 снимки Electric Mustang by Charge

11 Mar 2022

Бих заклеймил като непростимо светотатство превръщането на всеки Ford Mustang Fastback от края на 60-те в електрически автомобил. Тази кола просто не може да бъде няма и под капака й да липсва нейния V8 двигател. Но този Mustang всъщност няма нищо общо с Ford Mustang, като визията е copy / paste на оригинален Fastback от 67-ма, а името си е пълна кражба, ако питате мен.

Ако питате обаче адвокатите на Ford ще ви кажат, че всичко е точно, защото за дизайна на каросерията е платен лиценз, а също и за името.

Та накратко, електрическият (лицензен фейк) Ford Mustang Fastback тук е направен от нулата в Лондон. Той е дело на британците от Charge Cars, които алчно или не, искат за него (внимание, още един път – внимание!) „базово“ 350 000 лири, което днес прави 816 428 лв. и 77 стотинки.

От Charge Cars казват, че ще направят само 499 екземпляра. С тази цена надали ще произведат повече от няколко бройки, но все пак - успех.

Откъм задвижване електрическият Mustang Fastback е с два електромотора с обща мощност 400 kW (544 к.с.) и максимален въртящ момент от впечатляващите 1500 Нм. Предишното изречение подсказва, че колата е с двойно предаване, което позволява спринт от 0-100 км/ч за около 4 секунди.

Батерията е малка, 62 kWh, която официално е достатъчна за изминаване на около 320 км. Опционално Mustang-ът може да бъде с бързо зареждане с 50 kW, което позволява за 1 час да вдигнете заряда от 20 на 80%.

Първородната Godzilla!