Audi призна, че обмисля пикап

  • Галерия с четири рендъра Галерия с четири рендъра
  • Когато и Audi да представи свой пикап, конкуренцията ще е сериозна Когато и Audi да представи свой пикап, конкуренцията ще е сериозна

18 Mar 2022

Audi обмисля да направи собствен пикап. Новината бе съобщена лично от изпълнителния директор на компанията Маркус Дюсман, и както може да предположите, предизвика своеобразна революция и вълни от всенародно щастие отвъд Океана. Първоначално ще се появи концептуален модел, а при достатъчно голям интерес, той може да бъде последван от сериен модел.

В историята на Audi никога досега не е имало пикап, така че всички рендъри в галерията над този текст са дело на въображението на независими дизайнери. Въпреки това концернът VW Group има богат опит с пикапите, а и само си представете пикап със задвижването на RS Q8... Съмняваме се обаче че Audi би използвал платформата на VW Amarok или каквато и да е платформа с ДВГ, при положение, че компанията не смята да представя модели с бензинови/дизелови двигатели след 2026. При това положение е по-вероятно бъдещият пикап да е с изцяло електрическо задвижване. Там конкуренцията е доста сериозна: Tesla Cybertruck, Ford F-150 Lightning, Rivian R1T, GMC Hummer, без да броим интереса на Toyota и Nissan към сегмента.

Засега нямаме повече подробности, но следим темата.

 

 

Много практичен и интересен!