Отлагат първата копка на завода на Next.e.Go в Ловеч за юли


28 Apr 2022

Ловешкият завод за електромобили на германската компания Next.e.Go трябва да започне производство през втората половина на 2024 г. За съжаление обаче така дългоочакваното начало на строителството на съоръжението отново е отложено – този път за юли тази година.

Когато преди година за първи път беше съобщено за инвестицията на стойност 140 млн. евро, се очакваше съоръжението да започне да се строи през март тази година. След това строителните дейности трябваше да започнат през април, а сега се отлагат за юли.

Точната дата ще бъде съобщена допълнително, съобщава Investor, като цитира арх. Любомир Станиславов, изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България и e.Go Mobile България. Според него проектът се движи по план и няма да има забавяне за началото на производството.

Междувременно се очаква e.Go да покаже нова версия на своя модел Life. На събитието в началото на май в Берлин ще присъства новото лице на малките електромобили – футболната звезда Неймар.

Очаква се модерното съоръжение в Ловеч да има около 1000 служители. Ще се произвеждат разнообразни варианти на e.Go – малък изцяло електрически градски хечбек с пробег между 100 и 200 км и цени около 20-25 хил. евро.

 

Първородната Godzilla!