С джапанки не се кара Ford GT за 700 000 долара...

  • Галерия от 6 снимки с ударения в Палм Бийч Ford GT Heritage Edition Галерия от 6 снимки с ударения в Палм Бийч Ford GT Heritage Edition

03 May 2022

Тъжно е когато видиш потрошен хубав автомобил. Съдбата на този го е направила да бъде един от общо 346 броя Ford GT Heritage Edition, но същата карма го прати при богат на пари собственик и беден откъм опит в каране на кола с ръчни скорости.

Първото поколение Ford GT се произвежда между 2004 и 2006 г., като за този период са слобени 4038 броя. Тогава всеки един е струвал около 150 000 долара, но днес цената на употребяван екземпляр надхвърля в пъти тази като нов. Особено пък е лимитирана версия.

За този конкретен Ford GT Heritage Edition са платени наскоро 704 000 долара от 50-годишен американец от Палм Бийч, Флорида. Същият решава да покара своята скъпа придобивка със средноразположен 5,4-литров V8 компресор и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Резултатът го виждате на снимките тук, а причината според собственикът е смяната на предавка надолу. Той признава пред полицията, че няма опит с механични трансмисии и е изгубил сцепление, удряйки се в крайпътна палма.

Притежателят на смачканият в предната част Ford GT се оказва, че няма шофьорска книжка, застрахова и регистрация на своя автомобил. Ако съдим по снимките, на които се вижда говорещия по телефон собственик, ще видим най-неподходящите „обувки“ за каране на кола със задно и 550 к.с. Колкото и да са удобни за шляпане из плажовете на Флорида джапанките все още са далеч от хомологация на FIA за каране на спортни коли.

Лукс от Китай!