e.Go представи новия e.wave.X, който може да се произвежда в Ловеч

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

09 May 2022

Германският производител на електромобили, който тази година трябва да започне да строи завод в Ловеч, представи новия си модел e.wave.X. Той е базиран на познатия Life, но предлага външност в стил SUV и доста по-модерен интериор. Покривалото от колата дръпна футболната звезда Неймар, който е посланик на марката.

Отвън e.wave.X може да се похвали с нови светлини, по-големи (и фалшиви) отвори за охлаждане, както и защитни елементи, в случай че се престрашите да излезете по чукарите. Количката е получила нови брони и дифузьор, а от гледна точка на практичността откриваме рейки за багажник на покрива. 18-инчовите джанти също са нови и изглеждат супер.

 

Най-сериозните промени обаче са в интериора. Тук откриваме нов голям 23-инчов екран, който изглежда доста адекватно в сравнение с дори много по-големи и скъпи модели. Интериорът е тапициран с екологични материали, веган кожа и не толкова екологични пластмасови имитации на алуминий.

Мощността е по-голяма от тази на Life – задните колела се задвижват от електромотор със 109 к.с., което означава, че e.wave.X е най-мощният модел на компанията. Засега няма официална информация за батерията, но по всяка вероятност тя е познатата с капацитет от 21,5 кВтч, достатъчни за малко над 100 км. Компанията изтъква, че в градски условия и при включен режим Eco (другите два са Comfort и Sport) пробегът може да достигне 240 км.  

Моделът не предлага бързо зареждане, но дори със стандартното 11-киловатово зарядно батерията ще бъде заредена за около два часа. На този фон цената от 25 хил. евро може да се окаже примамлива за клиентите в Западна Европа, където са налични доста големи отстъпки при покупка на нови електромобили. 

 

Лукс от Китай!