Mercedes-Mythos ще са новите най-луксозни и скъпи Benz-ове


20 May 2022

Mercedes вдига летвата. Компанията обяви, че 75% от бъдещите инвестиции ще бъдат в луксозни и върхови модели, като целта е 60% увеличение на печалбите до 2026 г. За база се приема 2019 – последната предпандемична година.

Продуктите на Mercedes вече ще попадат в едно от следните нива: Entry Luxury, Core Luxury и Top-End. Новите модели Mythos ще бъдат в най-високото от трите, като ще представляват отделна подмарка, подобно на AMG, Maybach и EQ. Mythos ще са ограничени серии, като първият от тях ще бъдат SL Speedster. Освен моделите Mythos, новият Top-End Luxury ще включва познатите S-клас, EQS, EQS SUV, SL, GLS, G-клас, Maybach и някои модели на AMG.

Друг любопитен детайл е отделянето на семейството на G-класата в отделна подмарка, което означава и представянето на втори модел, нещо различно от изцяло електрическата G-класа EQG.

Средното ниво Core Luxury ще се състои от C-клас, E-клас, EQC, EQE, GLC и GLE, като новото поколение на Е-класата се очаква догодина.

Колите от серията Entry Luxury ще имат все по-малко значение за компанията и съответно ще получават едва 25% от инвестициите. От седемте най-малки модела на компанията (А-клас, CLA, B-клас, GLA, GLB, EQA, EQB), три ще бъдат пенсионирани, без да става ясно кои. Твърде вероятно е B-класата първа да отпадне от продуктовата гама на Mercedes. Припомняме, че компанията планира след 2030 г. да има само електрически модели.

 

Лукс от Китай!