Най-мощният Mercedes е забранен за регистрация в САЩ. Защо?

  • Галерия от 6 снимки с Mercedes-AMG One Галерия от 6 снимки с Mercedes-AMG One

02 Jun 2022

Часове след световната премиера на най-мощния и най-бърз Mercedes-Benz разбираме, че той е забранен за регистриране и каране в САЩ. Най-великото творение на Афалтербах не отговаря на щатските изисквания за уличен автомобил. Така че нито една бройка от AMG One няма да стъпи в Щатите.

Официалният сайт на Mercedes-Benz за американския пазар не публикува голямата новина за премиерата на AMG One. Това събуди подозрението, че колата няма да се предлага в страната. Нещо, което малко по-късно потвърдиха от Mercedes:

„За да запазим уникалния характер на задвижването от Формула 1, стигнахме до заключението, че спазването на американските пътни стандарти би застрашило неговата производителност и цялостният му характер на шофиране“.

Mercedes-AMG One ще бъде произведен в серия от 275 броя. Всеки един е предварително продаден, като цената за екземпляр е около 2,75 евро без начисляване на данъци и такси.

Хиперколата на Mercedes разполага сумарно с мощност от 1063 к.с. Работещият до 11 хил. об/мин 1,6-литров турбо V6 двигател, идващ директно от Формула 1, генерира 574 к.с. Той работи в комбина с четири електромотора: един на коляновия вал (163 к.с.), втори интегриран в турбото (122 к.с.) и два на предната ос (326 к.с.).

От 0-100 км/ч ускорението отнема 2,9 секунди, до 200 км/ч 7 секунди, а максималната скорост е 352 км/ч. В изцяло електрически режим AMG One може да измине около 18 км.

Всичко за новият Mercedes-AMG One може да прочетете ТУК.

Първородната Godzilla!