Американец сложи палатка и 5,2 V10 в първото Audi S6

  • Галерия от 7 снимки с колата на Джоел Франциско Галерия от 7 снимки с колата на Джоел Франциско

05 Jun 2022

Мъжът с плетената шапка във видеото по-долу се казва Джоел Франциско. Той живее в САЩ и надали му пука, че на малък гръцки остров ще минават на електрички. Нищо друго освен тях няма да може да се кара на о-в Астипалея. Но американецът е на хиляди километри от Гърция и вместо да кара някой американски автомобил, разчита на първото поколение Audi S6, произведено през 1995 г.

Комбито излиза заводски с 2,2-литров 5-цилиндров мотор с мощност 230 к.с. и максимален въртящ момент 326 Нм. Но на това Audi не му е писано да остане с истинското си сърце. Франциско сменя оригиналния мотор с 4,2-литров V8 от RS6. Но той не издържа дълго и следва нова промяна под капака.

Американецът купува донорско Audi S6 (C6) със запазен 5,2-литров V10 (435 к.с. / 540 Нм), какъвто може да откриете в Lamborghini Huracan и Gallardo. Операцията не минава без леки промени, но като цяло 10-цилиндровият мотор се събира с лекота под капака на 27-годишното Audi S6.

Франциско купува изпускателни колектори от Lamborghini Huracan, които е трябвало да се модифицират, тъй като широчината им е различна от тази при същият 5,2 V10, използван от Audi (и разработен за Lamborghini).

Както сами може да видите и чуете в краткото видео този проект заслужава адмирации. Колата вади такъв звук, че днешните болиди от F1 могат да завидят.

Проектът на Джоел Франциско приключва с монтирането на разгъваща се палатка на покрива. Тя е значително просторна, със стълба и немалък форселт.

Лукс от Китай!