Полицейска Tesla преследва 30 минути Mustang. Издържаха ли батериите? (Видео)


05 Jun 2022

Полицейският автопарк в САЩ преобладаващо са автомобили с бензинови двигатели, но в различни управления вече има електрически патрулки. Някои от тях са критикувани, че не са подходящи за преследвания на нарушители поради вероятността от прегряване и ограничения им пробег при каране на максимална скорост.

Он-борд кадрите по-долу разкриват цялото преследване на Ford Mustang от страна на полицейска Tesla Model Y. То продължава половин час и завършва съвсем неочаквано.

Всичко започва, когато полицай Гадрим от полицейското управление Логан в Охайо, засича Mustang с двама души вътре да се движи с превишена скорост. Белият автомобил е отбит, като от него слиза пасажера – жена, която не изпълнява нарежданията на униформения служител да се върне в колата.

Когато жената решава да се качи в Mustang-а, шофьорът му тръгва, а след него, с включени сирени, потегля и електрическата патрулка. Както се вижда Tesla-та преследва без проблем Ford-а. Полицаят е толкова спокоен, че дори си пее по по време преследването.

В крайна сметка гонитбата продължава цели 45 мили (72,4 км) и „от съображения за сигурност полицаят се отказва“. Дали? Сами може да видите, че в последните минути Mustang-ът изчезва от поглед и по-скоро се измъква, отколкото полицаят се отказва да го гони.

Оказва се, че слезналата по-рано жена е собственик на белия Mustang, като го е обявила за откраднат и че заподозреният все още е на свобода.

Освен това полицията в Логан, Охайо, не използва физически методи за спиране на преследвани автомобили. Именно затова полицай Гадрим нито веднъж не удря умишлено Mustang-а.

Първородната Godzilla!