Porsche 911 GT3 получи допинг от Manthey Racing, стана с 4 сек. по-бързо

  • Галерия със 6 снимки. Галерия със 6 снимки.

06 Jun 2022

Непочитателите на Porsche вероятно са спрели да четат някъде след Manthey, но пък за останалите, феновете на марката, е добре да се отбележи това постижение. Което си е сериозно – 4,19 сек по-малко за обиколка на „Нордшлайфе“, 6:55,737, за Porsche 911 GT3 оптимизирано с т.н. Manthey Performance Kit.

Пакет от оптимизации по аеродинамиката и шасито на автомобила, разработени съвместно от специалистите на Manthey Racing и инженерите на Porsche във Вайсах. Отпред е монтиран по-голям лип спойлер, странични аеро елементи, като модификации са направени и в пода на автомобила, резултиращи в по-голяма сила на притискане.

 Задното крило е с променена форма, увеличена площ и ъгъл на атака, а страничните вертикални пластини с логото на Manthey също са уголемени. Накрая, вертикалните ламели на дифузьора са изтеглени по-назад и са изработени от карбонов композит (CFRP).

Новите 20/21-инчови джанти допринасят едновременно за подобряване на аеродинамиката и на работата на окачването. Те също са направени от CPFP и намаляват неокачената маса със 7,3 кг. Клиентите имат избор за цвят - Brilliant Silver, Dark Silver, Neodyme и Black. Промени има и по самото окачване, а опционално може да се поръчат състезателни накладки.

Кевин Естре демонстрира възможностите на пакета. Може да видите как като си пуснете видеото.

Първородната Godzilla!