За първи път у нас се провежда Sofia Festival of Speed!

  • Галерия с 36 снимки Галерия с 36 снимки

10 Jun 2022

Фотография: Светослав Караджов, Dizzart Studio@dizzartstudio_com

Sofia Festival of Speed е умалено копие на супер фестивала в Гудууд. И под умалено копие имаме предвид единствено размера, защото българското изложение, провеждащо се за първи път, определено не отстъпва по качество. 

Събитието е със свободен вход, а “колите са навън, защото мястото на расовите коне е навън” казва специално за Dizzyriders.bg Милен Христов, един от организаторите. Шоуто е направено от автомобилни ентусиасти за автомобилни ентусиасти. Сред изложените бижута ще видите над 20 суперколи, включително Shelby Mustang, Novitec Rolls-Royce Wraith (един от три произведени), европейската шоу премиера на Maserati Grecale, Maserati MC20 и Levante Trofeo, Lamborghini Aventador SVJ Roadster, Porsche 911 992 GT3 и Corvette C8. Класически състезателни коли ще бъдат отделени в самостоятелна изложба, в която откриваме Renault 8 Gordini, ралиджийска Corolla и дори една състезателна Lada.

Вероятно най-интересната кола обаче е един наглед скромен Model Y. Причината е, че това е една от едва 20-те коли с автографа на Илон Мъск. Ако смятате, че за нея се чака с месеци, сте прави, но по-интересното е, че подобна кола не може да се поръча. Тя идва до клиента случайно и е истински късмет, че български купувач на Tesla е получил един от 20-те екземпляра. Като изпълнение е версията Performance с 534 к.с. и ускорение до 100 км/ч за 3,7 секунди.

Събитието се провежда от петък до неделя (10 - 12 юни 2022) на паркинга на “Бенчмарк Бизнес Център” (до Интер Експо Център) на бул. Цариградско шосе 159 в София. Входът е свободен! Освен да видят на живо 15 000 конски сили, посетителите могат да спечелят един от три мотора!

 

Първородната Godzilla!