Силни премиери за Mercedes-Benz на Truck Еxpo 2022


14 Jun 2022

 

Новият Fuso Canter, избраният за Международен ван на годината 2022 Mercedes-Benz Citan и междуградският автобус Mercedes-Benz Intouro са премиерните автомобили на Силвър Стар на тазгодишното изложение Truck Expo, което ще се проведе от 16 до 18 юни в Пловдив.

Mercedes-Benz Citan e изцяло обновен с елегантен дизайн и последно поколение системи за сигурност и инфотейнмънт. С множество приложения при експлоатация, комфортен при пътуване и удобен за товарене, Citan съчетава компактни външни размери с щедро пространство. В Пловдив Силвър Стар ще представи пътническата версия на Международния ван на годината с бензинов, 4-цилиндров двигател, с мощност 131 к.с.

 

Новият Fuso Canter e с преработена предна част, модерен прочит на историческия дизайн на японската марка. Елегантните линии на кабината интегрират модерни LED фарове (опция) и представляват както технологична, така и концептуална актуализация след цяло десетилетие. Новият FUSO Canter се предлага в 5 теглови класа (3,5 т до 8,55 т), 6 варианти на междуосие (2 500 мм до 4 750 мм), 3 варианти на мощност на двигателя (130 к.с. до 175 к.с.) и 3 кабини (стандартна - 1,7 м ширина, комфортна - 2,0 м и двойна кабина - 2,0 м).

Последното поколение на Intouro на Mercedes-Benz е олицетворение на ефективността и за пореден път демонстрира своята новаторска позиция като рентабилна, гъвкава и надеждна връзка между града и различните райони в страната. Благодарение на най-новите системи за безопасност като Active Brake Assist 5 и Sideguard Assist, автобусът е напълно осигурен за потенциално опасните ситуации на пътя. В допълнение към класическото му амплоа за междуградски превози, Intouro може да бъде използван за превоз на персонал, както и за училищен автобус, дори е подходящ за екскурзии и кратки туристически пътувания.

Освен премиерните автомобили, на щанда на Силвър Стар посетителите на специализираното изложение ще имат възможността да видят последните поколения на най-успешните модели на Mercedes-Benz в тежката и лекотоварната гама. От гамата на Sprinter и Vito  посетителите на Truck Expo ще могат да разгледат пътнически Sprinter 519 с  мощност 190 к.с. и 19+1 места, както и товарна версия на Vito   110. За всички, които вече обмислят електромобилност, на разположение ще е електрическата версия – eSprinter 312 , а също и електрическата V-Class – EQV 300, с пробег от 330 км и 6+1 места.

На Truck Expo 2022 ще бъде представен направилият своя дебют в края на миналата година Actros F 1845 LS с 6-цилиндров двигател, с работен обем от 12 809 куб. см и мощност от 449 к. с. Изложен ще бъде и най-големият и луксозен модел от Actros серията - Actros L 1845 LS, чиято дигитална система за обратно виждане Mirror Cam заложи стандарт, който всички производители вече следват. Строителните предприемачи ще имат възможност да разгледат отблизо и гамата Arocs във варианти – 10 м3 бетоносмесител и 20 м3 самосвал със задно разтоварване.  

Всички модели Mercedes-Benz в тежкотоварната гама са серийно оборудвани с GPS Телематичната система на Daimler Trucks – Fleetboard. Непрекъсната свързаност на товарните автомобили. Такъв е замисълът на инженерните разработчици. Fleetboard подпомага собствениците на транспортни компании в това да оптимизират разходите, да подобрят заетостта на автомобилите и дори да предвидят предстоящите технически обслужвания като смяна на накладки, смяна на масло и много други. Информацията в нея се получава от всеки товарен автомобил на пътя в реално време, както на персоналния компютър, така и на смарт устройствата на собствениците. Тя следи над 1000 параметъра  на превозното средство и е верен, незаменим помощник в изпълнението на логистичните задачи.

Първородната Godzilla!