Brabus превърна C-клас в лошо момче

  • Галерия с 12 снимки Галерия с 12 снимки

01 Jul 2022

Brabus е готов с новия си тунинг пакет за C-класата на Mercedes. Германското ателие е подходило стилно към задачата си, а освен в дизайнерско отношение, прави промени по задвижващите системи на две от 2-литровите версии.

За основа са използвани вариантите с пакет AMG Line, но сплитерът отпред е сменен, окачването е втвърдено и свалено към асфалта (между 20 и 30 мм, зависи от варианта), а предната решетка с трилъчите звезди изглежда по-готино от всякога. Добавени са също нови светлини за мъгла в долната част на предната броня. Отзад откриваме четири изпускателни накрайника (с диаметър 90 мм), нов спойлер и черен хром като при AMG C 63.

 

В интериора промените са по-малки: предлага се сериозно разнообразие от възможности за тапицерията на седалките, таблото и вратите – независимо дали сте почитателите на естествената кожа или на модерните еко заместители, които не използват животински продукти.

 

Brabus променя и името на модела. Версиите C 300 и C 300 d вече носят означенията B30 и D30. Бензиновият модел получава +42 к.с. и 50 Нм за общо 300 коня и 450 Нм. Дизелът пък е с +45 к.с. и 50 Нм за общо 310 к.с. и 600 Нм.

 

Първородната Godzilla!