Какво ново в кемпера на Renault?

  • Галерия от 8 снимки с Renault Trafic SpaceNomad Галерия от 8 снимки с Renault Trafic SpaceNomad

04 Jul 2022

Renault е една от малкото автомобилни марки, която има заводска кемпер версия на свой ван. Френската марка обнови Trafic SpaceNomad, който досега се продаваше единствено в Швейцария. Но отсега нататък може да бъде купен от дилърствата на Renault във Франция и Белгия.

Кемпер ванът се проивежда от миналата година в Сандовил, Нормандия и предлага немалко удобство за хората, търсещи вълнуващ контакт с природата. Покривът се повдига чрез нова система и предлага по-голямо простроранство на височина.

Върху самия капак е монтиран нов соларен панел, който захранва батерия, захранваща хладилника, осветлението и водната помпа. Тя осигурява 48 часа работа, но слънчвият панел ги увеличава до 72 часа. Така че един пълен уикенд може да сте напълно независими.

Задната седалка се сгъва и превръща в легло, като в него има секция, която излиза навън от купето и представлява допълнително легло, с което кемперът предлага място за спане на общо четирима души.

Отвън ванът има душ система и тента с размер от 4 кв. м., а вътре разполага с кухненски бокс с мивка и готварска печка с два газови котлона, както и 50-литров хладилник.

Ако трябва да сме честни Renault произвежда стандартен Trafic във фабриката си в Сандовил, след което го изпраща на фирмата Pilote, която го оборудва с всичко изброено по-горе, включително там се монтира и отварящия се покрив.

Trafic SpaceNomad се предлага с двигатели, мощни от 110 до 170 к.с., като версиите със 150 и 170 к.с. са с автоматични трансмисии. Кемперът разполага със системи за безопасност като активно аварийно спиране, предупреждения за напускане на лентата, наблюдение поведението на водача и предупреждение за мъртвата точка.

Първородната Godzilla!