Разпадащ се бял бус стана хит в столицата, шофьорът – с 50 нарушения и 10 фиша


05 Jul 2022

Разпадащ се бял бус (Peugeot Boxer?) е забелязан няколко пъти в последните седмици да се движи по софийските улици, макар нито законите на физиката, нито тези на България, да позволяват това да се случва. Машината е не просто в окаяно състояние, тя е отвъд него: от снимките забелязваме счупен заден мост, липсващи задни гуми (които ни напомнят за това), разпадащи се врати и доста ръжда. Въпреки това бусът се движи, или по-скоро се влачи по улиците на столицата и не е спрян от нито един патрул на Пътна полиция, съобщават очевидци.

 

Колегите от Столица.bg, които първи съобщиха за буса, допълват, че возилото е забелязано по булевард “Гоце Делчев”, но се позовават на очевидци, според които е виждан също в Лозенец и Овча Купел.

Пред “Нова телевизия” комисар Тенчо Тенев, началник на отдел „Пътна полиция” към СДВР, заявява, че бусът е минал годишен технически преглед преди четири месеца. На записа от прегледа, който комисар Тенев е прегледал, ясно се вижда как още на стенда вратите на МПС-то се отварят при проверката на спирачките. От ДАИ София е назначена проверка на техническия пункт, в който бусът е допуснат до пътната мрежа.

 “Водачът на буса е интересна личност: през годините има над 50 нарушения. Издадени са му 40 наказателни постановления, 10 фиша и 7 принудителни административни мерки. Лишаван е от книжка няколко пъти, но след като му изтече наказанието отново управлява автомобил”, разказа още Тенчо Тенев. Според очевидци и сега шофьорът управлявал превозното средство със силно пусната музика и без да е особено обезпокоен от влачещата се задница на возилото. 

Обяснението, което водачът е дал пред КАТ: задният мост на возилото паднал по време на движение и затова се наложило да кара без него. На вас оставяме да прецените доколко безопасно е било това за останалите участници в движението.

 

Лукс от Китай!