Mechatronik доставиха още един фамозен M-SL 500 с 306 коня и цена от над 350 хил. евро

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

05 Jul 2022

Ресто-модифицирането, както бе наречена практиката на осъвременяване на култови класически автомобили, е в разцвет. Много хора са готови да дадат огромни суми пари за да притежават нещо, което прилича на 10-15-25-годишна кола, но е „по-така“.

Mechatronik са изключително добри в това и го правят още отпреди да стане толкова модерно с тяхната много тясна гама наречена ‘New Tech’, използвайки за основа два страхотни модела на Mercedes-Benz. Това са W113, на чиято база се прави т.н. M-SL, както и изграденото на Merc W111 M-Coupe. За втория може да прочетете, като кликнете на снимката най-долу или тук. Преди две години се продаде екземпляр за 470 хил. евро...

Червеният екземпляр е завършен съвсем наскоро и макар отзад да пише оригиналното 280SL, под предния капак работи 5-литровия M113 V8 мотор. Той вероятно е със заводските 306 к.с. и 560 Нм, въпреки че има и надписи AMG, които може да свидетелстват и за повече мощност.

В сайта на ателието има данни за предишни творения с 4,3-литровата версия с 279 к.с. и 400 Нм, която ускорява класическият роудстър за 6,5 сек от 0-100 км/ч и 209 км/ч. Най-новият екземпляр вероятно спринтира за под шест до сто, като през 2021 Mechatronik цитираха обем от около 5 коли годишно. Сега може производството дори да е по-ограничено, ако съдим по текста над публикацията във Фейсбук.

Тя гласи следното: „Още един M-SL е завършен и няма по-добро чувство от това, когато спецификацията на клиента наистина пасва на колата. Поздравления за гордия и търпелив собственик, защото трябва да признаем, че в днешно време ни е трудно да спазваме сроковете за изпълнение на нашите ‘New-Tech’ поръчки. Но сега сме готови и предаване този M-SL, след хиляди работни часове от страна на екипа ни.“

Ами, честито на човека поръчал това бижу. Ентусиастите от Mechatronik определено знаят какво правят, а колата почти не може да бъде различена от оригинала. Нищо, че вече е снабдена с модерни спирачки, ABS, окачване KW, Bluetooth и други съвременни екстри.

Първородната Godzilla!