Второто поколение Amarok дебютира с дизелов V6, понижаващи предавки и дигитален интериор

  • Галерия с 10 снимки Галерия с 10 снимки

07 Jul 2022

 

Volkswagen представи изцяло новото поколение на пикапа си Amarok. Братът близнак на Ford Ranger идва с по-голямо междуосие (3,27 м), по-къси надвеси и по-голяма дълбочина на газене (80 см) в сравнение с първото поколение на модела. Системата на двойното предаване ще предлага шест различни режима, включително за изцяло задно предаване и понижаващи предавки.

Товароносимостта е увеличена спрямо предното поколение със 160 кг до 1160 кг, дори покривът е подсилен за пренасяне на товари или монтиране на палатка и издържа до 350 кг.

Задвижването засега не включва хибридна или електрическа версия, а единствено класически дизели, като има и един бензинов мотор. Дизелите са два 2-литрови с мощност 170 и 209 к.с., както и 3-литров V6 с 250 к.с. Бензиновата версия е само една – 2,3-литрова с 302 к.с. Всички варианти ще се предлагат с нов, ориентиран към нисък разход на гориво, 10-степенен автоматик.

 

В интериора откриваме големи екрани (два по 12 инча, от които единият е сензорен) и много повече лукс, в сравнение с първото поколение. Инфоразвлекателната система идва директно от Ranger и съответно е много близка до SYNC 4 на Ford. 

В списъка с опциите откриваме всички обичайни за 2022 помощници на водача, включително адаптивен круиз контрол и още цели 20 системи за следене на лентите, пътните знаци, за помощ при паркиране.

Цялото глобално производство ще се случва в Южна Африка, откъдето пикапът ще бъде доставян в Европа и останалия свят.

 

Първородната Godzilla!