ЕС задължава България да забрани любим мото клуб на Путин

  • Путин явно подкрепя 'Нощните вълци' Путин явно подкрепя 'Нощните вълци'

19 Jul 2022

Посланиците на страните от Европейския съюз включиха вчера в санкционните списъци лидерите на прокремълската мотоциклетна рокерска група "Нощни вълци". Така клубът вече няма да може да обикаля Европа по силата на новите санкции срещу Русия, които засягат и Сбербанк и кмета на Москва, съобщи електронното издание EUobserver.

Лидерът на "вълците" Александър Залдостанов, трима негови съмишленици и самият регистриран в Москва мотоциклетен клуб бяха добавени в проекта за черен списък на ЕС, обсъден от посланиците в понеделник.

69-годишният мъж е обвинен в "активна подкрепа на руската държавна пропаганда чрез публично отричане на правото на Украйна на държавност и призоваване за "денацификация" и "деукраинизация" на страната", се казва в документа, цитиран от EUobserver.

Един от неговите сътрудници - Йозеф Хамбалек, е словашки гражданин, който е "президент на европейския клон" на бандата. И Словакия ще трябва да замрази активите му и да му попречи да преминава в други държави от ЕС, ако забраната бъде договорена по-късно тази седмица

 

 

Източник: OFFNews.bg

Първородната Godzilla!