Pagani разработват електрически модел

  • Вероятно най-бруталното Pagani: Zonda R. Вероятно най-бруталното Pagani: Zonda R.
  • Pagani Imola. Pagani Imola.
  • Pagani Imola. Pagani Imola.
  • Pagani Huayra Codalunga. Pagani Huayra Codalunga.
  • Pagani Huayra Codalunga. Pagani Huayra Codalunga.

20 Jul 2022

Новината е новина, защото наскоро се появиха публикации, които гласят, че Pagani са се отказали от електрическия проект и са насочили усилията си изцяло върху нов модел с голям V12. Говорител на компанията обаче сподели пред TopGear.com, че марката продължава да търси най-добрите решения за първия си EV автомобил.

„Всеки продукт носещ името ‘Pagani’ трябва да бъде верен на философията, да бъде лек, сигурен и емоционален.“ В момента екипът на компанията работи с партньори за намиране на най-подходящата технология.

„Ще покажем автомобил, когато технологията е готова,“ казва говорителя пред TG. „Електрическото Pagani ще бъде чистокръвно Pagani,“ допълва той. Миналата година Хорацио Пагани сподели, че засега никои от клиентите му не е проявил интерес към EV, но въпреки това хората му работят по „алтернативно задвижване“.

Преди това обаче ще видим наследника на Huayra с кодовото име C10, която ще се задвижва от Mercedes-AMG V12 с две турбини. „Двигателят на C10 ще отговаря на всички изисквания за вредни емисии до 2026-2027,“ казват от Pagani. Супер, а сега разгледайте кратката галерия започваща с бруууталната Zonda R, продължава с Imola и завършваща с най-новия модел Huayra Codalunga, струващ 7 млн. евро. (кик тук долу за него, по-горе за Imola)

Лукс от Китай!