Себастиан Фетел се оттегля от Формула 1 след края на сезона


28 Jul 2022

Официалната FB страница на Формула 1 публикува извънредна новина, в която се съобщава, че Себастиан Фетел ще се оттегли от F1 след края на сезон 2022.

„4 световни титли, 53 победи, 122 подиума, 1 феноменална кариера.

Благодарим, ти, Себ!“

Така завършва краткият текст към снимката с Фетел, който в момента е пилот на Aston Martin. Новината идва официално и от отбора на германеца, който се готви за предстоящия състезателен уикенд в Унгария на пистата „Хунгароринг“.

Себастиан Фетел е роден през 1987 г., като още на 3 години се качва в картинг, а от 8-годишен се занимава активно с моторни спортове. Подобно на всички той започва своята кариера с картинг, а през 2003 г. преминава в категориите на Формула.

През 2007 г. записва своя първи старт във Формула 1 на Гран при на САЩ. Неговата първа победа е през 2008 г., когато печели Гран при на Италия. Всичките му световни титли са с отбора на Red Bull, където прекарва шест сезона между 2009-2014.

F1 кариерата на Себ преминава последователно през отборите на BMW Sauber, Toro Rosso, Red Bull, Ferrari и Aston Martin. Пилотът все още не знае как ще продължи животът му нататък, ще обърне внимание на семейството си и благодари за подкрепата на феновете и хората около него.

Първородната Godzilla!