Марешки продава бензиностанциите си


29 Jul 2022

Бизнесменът и бивш депутат Веселин Марешки продава бизнеса си с бензиностанции, съобщи "Капитал". Два от обектите му ще бъдат купени от бизнесмена Георги Самуилов - и двамата са потвърдили бъдещата сделка. Не е ясно каква част от обектите ще бъдат купени от Самуилов.

Марешки твърди, че е решил да се пенсионира. "Показах на хората, че имат възможност да живеят по-добре, но те предпочетха да живеят по-зле", е заявил той.

Веригата бензиностанции, продаващи на по-ниски цени, бе един от основите му козове по време на предизборната кампания през 2017 г. Тогава партията му "Воля" влезе в парламента. Формацията подкрепяше управляващите от ГЕРБ и националистическите партии по някои въпроси. Марешки например бе подписал проекта за нова конституция на ГЕРБ с признанието, че изобщо не го е чел. До приемането му така и не се стигна.

Моля, игнорирайте цените. Снимката е дооста стара

Според "Капитал" основната причина за продажбата е, че бизнес моделът на Марешки вече е неизгоден. Бензиностанциите му продават с малка надценка, което в днешните условия не носи печалба.

 

Материал на Mediapool.bg

Много практичен и интересен!