Изтекоха слайдове от презентация на електрическия Москвич

  • Галерия от 4 визуализации Галерия от 4 визуализации

31 Jul 2022

В глобалната мрежа се появиха слайдове от неизвестно къде проведена презентация на електрическия Москвич. Руското издание Дром допълва, че презентацията е предназначена за бъдещите партньори на този проект. В някои слайдове е показано кои руски компании могат да произвеждат и да доставят едни или други компоненти и резервни части.

От презентацията става ясно, че един от вариантите за развитие на този проект е производството на наистина оригинален електромобил, в който почти изцяло се използват руски детайли от московските и разположените близо до Москва заводи и производители.

Изданието Дром допълва, че проектът, показан на тази презентация, явно е правен съвсем набързо и поради това във връзка със споменатите в нея руски предприятия възникват редица въпроси. Така например, компанията Совелмаш досега изобщо не е произвеждала посочените в спецификациите части и друга продукция. Още по-интересно е, че в качеството на макет в тази презентация се използва германския електромобил Volkswagen ID.3.

В началото на този месец московският завод „Москвич“ представи изображенията на автомобилите, които ще започне да произвежда в близкото бъдеще. Това стана по време на посещението на кмета на Москва в бившия завод на Renault, който сега е собственост на московските власти. Показани бяха пет автомобила: бензинов седан, три бензинови кросоувъра и електромобил Москвич с мощност на електродвигателя 100 конски сили, 70 KWh батерии и пробег 400 km.

Материал на Даниел Десподов, Kaldata.com

Първородната Godzilla!