Next.e.GO излиза на борсата


01 Aug 2022

Next.e.GO ще започне да се търгува на фондовата борса в Ню Йорк като се оценява на 913 млн. долара. Успоредно с това германската компания започва да строи втория си завод и първи извън Германия – в Ловеч. Българският завод на Next.e.GO ще започне да се строи през август, но самата първа копка отново беше отложена за септември. Информацията е от изпълнителния директор на Next.e.GO България арх. Любомир Станиславов в интервю за Bloomberg.

 

Според него забавянето няма да попречи на плановете, според които първата партида тестови автомобили (2500 броя) трябва да започнат да слизат от конвейера до края на 2023 г., а серийното производство да започне през 2024 г. Плановете на компанията включват 20 хил. произведени електромобила през 2024 г. и достигане на пълен производствен капацитет от 30 хил. коли годишно през 2025 г. Най-големият пазар на Next.e.GO засега е в Германия.

В Ловеч ще се произвеждат малките електромобили e.Go Life, включително във вариантите Sport и Cross. Те са градски електромобили с пробег между 100 и 200 км и стартови цени около 20-25 хил. евро.

 

 

Лукс от Китай!