Арестуваният в Пловдив дрогиран шофьор, ударил се в КАТ, влиза в затвора


03 Aug 2022

Историята с инцидента от вчера в КАТ-Пловдив продължава с нови подробности около дрогираният шофьор. Както знаете мъж предизвика гонка с пловдивската Пътна полиция, която приключи с катастрофа в загражденията на двора на местния КАТ.

Първоначалната информация бе, че става въпрос за 34-годишен мъж, но се оказа, че той на възраст от 49 г. Въпросният шофьор освен без книжка се оказа и със 110 нарушения, натрупани в периода 2001-2022 г. Разбито това са 63 акта и 47 фиша. А сега ще бъде съден по четири обвинения, като едно от тях ще го прати ефективно в затвора.

Мъжът от Пловдив е с отнето свидетелство за управление заради употреба на алкохол. Това е станало през 2019 г. и в момента на инцидента лицето е било в пробация. За това провинение той е осъден условно на 6 месеца затвор, които сега ще се превърнат в ефективна половин година зад решетките. А новото обвинение може да удължи престоя му на топло до 3 години.

Оказа се, че колата на мъжа (Toyota Prius) е била дерегистрирана заради шофирането му в нетрезво състояние и във вчерашният ден той е решил да й върне отново номерата в КАТ-Пловдив. Там обаче се държи превъзбудено и неадекватно, събуждайки подозрение в служителка на полицията. Това довежда до внезапна проверка след качване в току-що регистрираната кола.

Проверката установява, че шофьорът на Prius-а все още е с отнета книжка. Тогава мъжът решава да офейка с колата, започвайки преследване, което минава и през двора на пловдивския КАТ. От Прокуратурата съобщиха, че водачът е карал изключително агресивно, имало е много хора и е крещял, че ще сложи край на живота си.

Арестуваният мъж е тестван, като пробата му за наркотици реагира на амфетамини, а тази за алкохол е отрицателна. Взети са му кръв и урина за химичен анализ.

Въпреки че не успя да се самоубие (нито да убие някого, слава Богу) този човек заслужава награда „Дарвин“. В момента задържането му е увеличено от 24 на 72 часа поради опасност от укриване и извършване на ново престъпление. Пловдивчанинът трябва да бъде съден и да влезе в затвора за най-малко половин година и предстои да разберем дали този период ще бъде увеличен.

Лукс от Китай!