Добра новина: новото RS 6 ще има бензинов двигател


04 Aug 2022

Audi RS 6 е не просто сред любимите ни комбита, а сред любимите ни коли въобще. Съчетанието на мощен двигател (включително V10 при второто поколение, виж по-долу) с комби каросерия прави тази кола абсолютният слийпър от 20 години, нищо че дизайнът на последното поколение няма нищо общо с понятието “слийпър”. 

Според последна информация от шефа на Audi Sport в интервю за Wheels, новото издание на легендата ще запази бензиновия си мотор като за последно. Все още не се знае дали това ще бъде V8 или по-малък двигател, но такъв със сигурност ще има и това ще е последното RS 6 с двигател с вътрешно горене. Очаква се колата да дебютира през 2025 или 2026 г. Дали ще се продава чак до 2035 г., когато Европа ще забрани двигателя с вътрешно горене, засега не знаем, но Audi потвърди, че след C9 повече няма да прави A6 с ДВГ.

Новото RS 6 обаче няма да разчита само на бензиновия двигател, а ще бъде подпомогнато от мощен електромотор, което означава плъгин хибридна система, вероятно с доста над 600 к.с., колкото има RS 6 в момента.

Припомняме, че второто поколение RS 6 (C6) идваше с епохален 5-литров V10. Това си остава един от най-търсените RS 6, за което има значение и фактът, че производството беше ограничено до 8000 екземпляра – 6500 комбита и 1500 седана.

ГЛЕДА ЛИ НОВОТО НИ ВИДЕО!?

 

 

Лукс от Китай!