Нико Розберг ни показва яхтата на Рафаел Надал. Приятно видео

  • Галерия с 23 снимки. Галерия с 23 снимки.

15 Aug 2022

Нико Розберг, освен световен шампион във Формула 1, е и доста успешен влогър. Каналът му има над 1,35 милиона абоната, като наскоро бившият автомобилен състезател ни показа как приема своя Rimac Nevera лично от Мате Римац. Ако сте пропуснали, може да наваксате с двата ни материала по темата, кликвайки тук и тук.

Това видео обаче не е заколи, а за лодки. И по-точно за прекрасния 80 Sunreef Power, дълъг 80 фута (окей, 78,6 фута или 23,95 метра) катамаран кръстен ‘Great White’. В който има много… телевизори. Нико отбелязва това, а Рафа казва, че обича да гледа спорт. Което надали е изненада.

Цената на плавателния съд е около 8,5 млн. долара, а за дизайнът на интериора е решен от Надал и съпругата му Мария Франсиска Перейо, разбира се с помощта на специалисти. Детайл, но особено як, е отварящата се тераса в десния борд, няколко квадратни метра за отдих, за пиене на кафе и за скачане в морето.

Типично за този тип плавателни съдове, клиентът може да конфигурира пространствата по различен начин при поръчката. Генерално обаче 80 Sunreef Power има капацитет за 12 гости, 1600-литрови резервоари за сладка вода и 16 000-литрови за гориво. Последното захранва два двигателя с мощност от по 1200 к.с. всеки.

И едно любопитно допълнение, самият Нико чака завършването на неговата Sunreef Power яхта, която в някаква степен ще прилична на тази на Рафа.

Много по-добра от предишната?