Заловиха банда в Бургас, продала крадени коли за 4 милиона лева (Видео)

  • *Снимката е илюстративна *Снимката е илюстративна

17 Aug 2022

От брифинг на полицията и прокуратурата в Бургас разбираме за залавянето на организирана престъпна група, занимавала се с регистрация и продажба на крадени автомобили. Разследването по случая е продължило близо две години, като са задържани общо шестима души, сред които една жена.

Четирима от заловените остават за постоянно в ареста, докато други двама са пуснати с наложени мерки за неотклонение „подписка“. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения, за които могат да бъдат осъдени между 3 и 15 години затвор.

Въпросната група е успяла да регистрира и продаде 39 откраднати автомобила на обща стойност около 4 милиона лева. Полицията в Бургас разкри, че повечето коли са марки Mercedes-Benz, Toyota, Lexus и Porsche, а средната цена на автомобил е 100 хил. лв. Всички са с година на производство от 2020 г. насам.

Повечето от крадените коли, с които се е занимавала бургаската ОПГ са изнесени през турската граница към страните от Близкия Изток. Полицията е успяла да изземе 11 коли.

В момента тече проверка в КАТ-Бургас, за да бъде установено как са регистрирани въпросните откраднати коли. Създадена е и нова организация по регистрацията на коли в града.

„Ръководителят на ОПГ е създал една стройна престъпна струкутра за изкупуване на автомобили, които са предмет на кражба, предмет на лизингови измами или предмет на застрахователни измами, както на територията на България, така и на територията на Европа от европейски страни. След намирането и осигуряването на такъв автомобил на същия се извършва интервенция на рамата, изготвят се неистински документи за неговия произход, в следствие на което се регистрира в секторите за регистрация към сектори Пътна полиция и в Бургас, а има и в страната“, коментираха криминалистите.

Лукс от Китай!