Вижте как ще изглежда третото поколение Volvo XC90


19 Aug 2022

Volvo е във финалния етап от разработката на третото поколение XC90. Колата, която вероятно ще загуби буквено-цифреното си означение и ще се казва Embla, трябва да дебютира в близките месеци. Всъщност наскоро Volvo е запазил означението EXC90, което поставя под въпрос информацията за името Embla. На базата на изтекли патентни изображения руснаците от Kolesa.ru представиха доста реалистични рендъри на новия модел. Ако те се окажат верни, то XC90 ще се различава доста от концептуалния Recharge. 

Големият въпрос с новото поколение XC90 е само един – дали колата ще е изцяло електрическа или ще предлага и бензинови/хибридни варианти. 

Според някои източници е напълно възможно Volvo да продължи производството на актуалното второ поколение успоредно с новото, въпреки напредналата му възраст (осем години). Това би обяснило новото означение EXC90 за изцяло електрическа версия, базирана на актуалната платформа.

Успоредно с новото XC90, както и да се казва, Volvo разработва и нов флагман – XC100, който вероятно в дизайнерско отношение ще е по-близо до Recharge. Очаква се той също да е електрически в синхрон с ангажимента на Volvo към постепенно отказване от двигателя с вътрешно горене до края на 2030 г.

 

Първородната Godzilla!