Koenigsegg ще произведе 20 коли повече CC8 50 от обявените 50

  • Галерия със 17 снимки. Галерия със 17 снимки.

30 Aug 2022

„Реакциите на CC8 50 са изключителни. Увеличението на производството с 20 автомобила далеч няма да задоволи търсенето, но ни дава възможност да отговорим на лоялните клиенти на марката в по-голяма степен, като същевременно приветстваме и нови клиенти,“ каза Кристиан фон Кьонигсег.

Интересно решение. За 99,9% от нас това е добра новина, защото увеличава шанса ни да видим някоя от колите на живо. За онези обаче, които вече са запазили един от 50-те екземпляра, превърнали се в 70, ситуацията може би е по-различна.

Кристиян не е взел решението за увеличение на серията с почти 50% без да се допита до тези хора. Явно клиентите на Koenigsegg са широко скроени и нямат против (почти) удвояването на тиража. Което също заслужава респект.

Началната цена на Koenigsegg CC8 50 е 3,65 млн. долара. Това означава ок. 7,1 млн. лв. за екземпляр, както и 182,5 млн. долара оборот за шведската марка, при 50 направени коли. При 70 автомобила се получава сума в размер на 225,5 млн. долара, ако приемем че всички екземпляри бъдат взети в базовата спецификация. Каквато надали някой ще си купи.

Още веднъж, респект към г-н Кьоноигсег, неговата страст към автомобилите, педантичността му и иновативното мислене!

Първородната Godzilla!