Vision 7S е огромна електрическа Skoda с вграден телевизор за моментите, в които чакате да се зареди…

  • Галерия с десет снимки Галерия с десет снимки

31 Aug 2022

Skoda показа най-новия си концептуален модел – Vision 7S. На негова база до няколко години ще се появи изцяло електрически кросоувър с внушителни размери и три реда седалки, който ще застане над Enyaq в портфолиото на марката. 

Гигантът ще стъпва на платформата MEB, която и в момента се използва за Enyaq, VW ID.4 и Audi Q4 e-tron. В концептуалния модел работи батерия с капацитет 89 кВтч, достатъчна за 600 км с едно зареждане. Чехите обещават бързо зареждане с до 200 кВт, което е доста повече от това при Enyaq – 120 кВт.

Във всеки случай при Vision 7S има и други интересни неща. Дизайнът е изцяло нов за Skoda, като се очаква да го видим в по-близък или далечен вид и в други модели на марката. Вертикалните елементи в предната и задната броня са в стила на Jeep или Hummer и не ни допадат особено, но те така или иначе вероятно няма да стигнат до серийно производство. Същото важи за насрещно отварящите се задни врати, липсата на B-колона и хитрата камера в покрива, която следи бебето в столчето му на втория ред. Обърнете внимание на разположението на бебешкото столче – в средата, където е най-безопасното място в колата. 

Други готини детайли, които едва ли ще стигнат до конвейера, са 14,6-инчовият сензорен екран, който може да се завърта хоризонтално или вертикално, в зависимост от това дали сте паркирали на зарядна станция и искате да гледате филм, докато батерията се зарежда или пътувате и се нуждаете от голям вертикален образ за всички функции.

Във всеки случай Skoda тръгва в нова посока и Vision 7S е само началото.

 

Много практичен и интересен!