Макс Верстапен може да стане шампион още в Сингапур! Ето как!


12 Sep 2022

След като спечели 11-ата си победа от 16 старта през сезона, Макс Верстапен е все по-близо до втората си световна титла. В сезон, който започна обещаващо с битката между Ferrari и Red Bull, сега изглежда единствената интрига остава не дали, а кога Макс ще триумфира като шампион. И дали ще подобри рекорда за най-много победи в един сезон на Шумахер и Фетел… И двамата имат по 13 победи (Михаел през 2004 в сезон с 18 старта, а Фетел – през 2013 в сезон с 19 старта). Сега Верстапен има на разположение цели 22 старта, за да подобри рекорда им.

След Гран при на Италия нидерландецът има аванс от 116 точки пред Льоклер, 125 пред съотборника си Перес и 132 пред пилота на Mercedes Джордж Ръсел. Следващите в класирането Сайнц и Хамилтън вече загубиха дори математическия шанс за титлата.

 

 

 

Как Макс може да стане шампион в Сингапур?

За да спечели титлата още в Сингапур, Верстапен ще има нужда не само от победа, но и от доста слабо състезание на конкурентите си – Льоклер да завърши девети или по-зле, а Перес – четвърти или по-зле. Ръсел би могъл да остане в играта само теоретично, ако спечели в Сингапур. При всеки сценарий, при който Верстапен не печели състезанието в Сингапур, развръзката на шампионата ще бъде отложена за следващите стартове – по-вероятно в Япония или Щатите и по-малко вероятно – в Мексико, Бразилия или Абу Даби…

 

Много практичен и интересен!