Български влекач се взриви, докато шофьорът му готви в кабината (Видео)

  • Галерия от 3 снимки с избухналия български влекач след взрив на газова бутилка Галерия от 3 снимки с избухналия български влекач след взрив на газова бутилка

20 Sep 2022

Изключително опасен инцидент се случи на тир паркинг с български влекач с благоевградска регистрация. Кадри от охранителна камера записват момента, в който кабината на влекача избухва и от нея не остава почти нищо.

Вероятната причина за мощната експлозия е готвене на газова бутилка в кабината. По непотвърдена информация шофьорът е бил вътре по време на взрива и като по чудо е оцелял. Някои от свидетелите твърдят, че той е македонски гражданин.

Надяваме се, че именно този човек е оцелелият като по чудо шофьор

Практиката да се готви на газова бутилка вътре в камионите е популярна практика, но предимно сред шофьори от Близкия изток. Това обаче крие своите рискове, друг е въпросът, че по този начин кабината попива всички миризми, а в нея шофьорите все пак спят.

Инцицендът с българския влекач е от вечерта на 17 септември, като в този момент той е бил без ремарке. Ударната вълна засяга намиращите се наблизо тежкотоварни автомобили, като от видеото по-долу се вижда, че поврежда покрива на съседен камион.

Много практичен и интересен!