Новият топ Volkswagen Trinity се забавя чак до 2030 г.


21 Nov 2022

VW Group изглежда ще забави с няколко години своя нов топ модел Trinity. С това име е известен голям седан (или лифтбек), който се очакваше да бъде представен през 2026 г. като първи модел върху новата 800-волтова платформа SSP. Освен това се смяташе, че Volkswagen ще построи изцяло нов завод за 2 млрд. евро в близо до съществуващите си съоръжения във Волфсбург, където Trinity да се произвежда.

Изглежда, че целият проект Trinity за ново поколение електромобили, наследници на серията ID, ще се забави с поне четири години до 2030 г. Според информацията на Automotive News Europe е съвсем реално и новият завод да отпадне от плановете, а вместо това инвестицията да отиде за подобряване на скоростта на производство в съществуващите заводи на компанията. Според същото издание Tesla произвежда един Model Y за около 10 часа в завода си в Берлин, докато VW се нуждае от близо три пъти повече време за производството на ID.3 в Цвикау и Дрезден.

Очаква се VW да компенсира забавянето, като все пак разработи ново поколение на e-Golf. Най-продаваният модел на VW остана без електрическа версия след представянето на ID.3, но е вероятно от 2026 г. електрическият Golf да се завърне върху подобрена версия на платформата MEB.

 

Първородната Godzilla!