Удариха в стена BMW E39 със 150 км/ч (Видео)


22 Nov 2022

Видеото по-долу не е нито първото, нито последното, в което някой демонстративно унищожава автомобил. Но е препоръчително да гледаме повече такива симулирани краш тестове и те да са ни в главата, когато решим да караме с висока скорост. Защото, да си признаем, повечето от нас не карат нито с 50 км/ч в града, нито с 90 км/ч извънградско или 140 км/ч на магистрала. И статистиката от това решение е ужасно кървава.

Симулираната катастрофа във видеото по-долу е направена във Франция. Колата е добре познат и масово използван у нас модел BMW Серия 5 (Е39), в неговия практичен комби вариант. Немската кола е оборудвана със система за дистанционно управление, като се командва чрез джойстик и VR очила.

За да бъде по-добър обхватът на дистанционното човекът, който пилотира комбито, се вози в Tesla в близост до E39-ката със смъртна присъда.

Планираният удар е в бетонна стена при скорост 150 км/ч. При сблъсъка е отчетено натоварване от 64G, като в колата е имало сензор за измерване на земното ускорение. Ясно е на всички, че никой не би оцелял при такъв сблъсък. Жертвата в случая е само колата, но нека караме с уважение към правилата за движение и най-вече за наша безопасност и тази на останалите на пътя.

Първородната Godzilla!