Какво ще правят McLaren и Lockheed Martin заедно?


14 Dec 2022

Не за пръв път автомобилна марка и авио производител ще си партнират в създаването на продукт. Примерите са безкрайно много, но ето момент, в който да добавим още един. McLaren обяви партньорството си с Lockheed Martin за създаването на следващо поколение автомобили на британската марка.

Ако трябва да сме по-точни сътрудничеството е между McLaren и подразделението Lockheed Martin Skunk Works. И има за цел проектиране на „футуристични“ суперколи. Същото това подразделение създаде концептуалния хиперзвуков самолет Darkstar, участвал в излезлия тази година филм „Top Gun: Maverick”. Друга „птица“ на SW е познатия SR-71 Blackbird, имащ впечатляващи и днес характеристики.

Ако не сте гледали новата част на филма с Том Круз и не знаете как изглежда Darkstar, може да го видите на тези снимки, направени пред фабриката на Lockheed Martin в Калифорния. В мини фотосесията участие взимат още McLaren Artura и F-117 на заден фон.

Основна роля в партньорството на двете компании е софтуерът на Lockheed, с който се проектират високоскоростни системи. Разбирайте, McLaren ще се възползва от иновативно създаване на аеродинамика.

„Надяваме се, че това е началото на по-дълго и по-задълбочено сътрудничество, което ще бъде от полза за нашите клиенти в дългосрочен план“, каза техническият директор на McLaren Дарън Годард.

Първородната Godzilla!