Първото електрическо BMW M всъщност изглежда супер! И вече е с регистрационни номера!

  • Галерия с шест папарашки снимки Галерия с шест папарашки снимки

15 Dec 2022

Папараците на Carscoops разпространиха първи снимки на изцяло електрическото BMW i4 M. Всъщност не знаем как ще се казва първата М-електричка, но със сигурност знаем, че изглежда супер! Колата за първи път бе показана през лятото като прототип.

 

Все още няма категорична информация дали въпросният прототип ще стигне до производство точно в този си вид, но не виждаме защо това да не стане. Фактът, че вече е с регистрационни номера, показва, че е готов за тестове по обществени пътища. Базирано върху i4, купето запазва своите четири врати, но взема назаем предницата на M3/M4, като огромната решетка е изхвърлена и бъбреците “дишат” свободно като при M4 CSL. 

Задвижването е поверено на четири електромотора, което означава xDrive с възможност за прехвърляне на мощността към всяко едно от колелата във всеки един момент. Това значи, че i4 M ще бъде едно от най-бързо ускоряващите BMW-та: с несравнима прецизност при излизане от завой, динамично управление и спиране, защото въртящият момент ще се разпределя независимо към всяко от четирите колела в рамките на милисекунди. 

 

Не знаем никакви конкретни числа, но най-мощното i4 в момента е версията M50 с 544 к.с. и 795 Нм. Най-мощният електромобил на баварците пък е iX M60 с 619 к.с. и 1100 Нм, така че изобщо няма да е чудно i4 M да извади над 700 коня и 1000 Нм.

 

Първородната Godzilla!