Alfa Romeo Giulia SWB Zagato идва с карбоново купе, 540 к.с. и ръчни скорости

  • Галерия с 14 снимки. Галерия с 14 снимки.

20 Dec 2022

Рецепта за адреналин? И за доста висока цена, плюс колекционерска стойност. Но по-важното е, че колата е много яка. Alfa Romeo не споделят много технически детайли, но казват, че двигателят е същият, като в Giulia GTAm – 2,9-литрова ‘Ferrari’ машина с 540 к.с. и 600 Нм. Супер!

Задно предаване, разбира се, и 6-степенна механична кутия, чиято ръчка стърчи между само двете седалки. Междуосието е осезаемо по-късно от това на 4-вратата Giulia, а дизайнът е доста интересен. Елегантен и брутален отпред и отстрани, с класическия за Zagato ‘double bubble’ покров, а отзад – централни ауспуси и особено оформление.

На мен лично малко ми изглежда, като смесица между Aston Maartin DBX и първото поколение Maserati GranSport, с особените, но готини стопове с формата на бумеранг. Джантите са страхотни, спирачките са карбон керамични, а цената все още не е обявена.

Нито обема на серията, но предвид, че нормалната Giulia GTAm започва от 180 хил. евро, тази няма да е евтина. Динамиката? Четиривратия модел със същия мотор прави 0-100 км/ч за 3,6 секунди, така че тази би трябвало да е сходно бърза или малко повече.

 

Много практичен и интересен!