Новото безжично зарядно на Tesla струва 300 долара и зарежда само телефона ви…


28 Dec 2022

Компаниите на Илон Мъск напоследък все по-често пускат най-разнообразни лайфстайл продукти, точно като всяка друга автомобилна марка. Цените им са точно толкова смели, колкото тези в шоурума на Porsche, BMW или която и да е популярна марка. И все пак 300 долара за платформа за безжично зареждане си е внушителна сума, при положение, че утвърдени производители предлагат десетки подобни на цени около 30 долара.

Продуктът на Tesla е “вдъхновен от дизайна на Cybertruck”, дори да не го забелязвате. И това отговаря на всичките ви въпроси, свързани с цената. Зарядното е алуминиево с повърхност от алкантара и подвижна магнитна стойка. Снабдено е с технологията FreePower, т.е. зареждането става навсякъде по повърхността, без да е необходимо да поставите устройството на конкретно място. 

Припомняме, че новият продукт съвсем не е първият подобен артикул на Tesla и другите близки до Мъск компании. Преди време The Boring Company пусна огнехвъргачки, имаше също шорти S3XY по 69 420 долара за чифт, после видяхме Cyber свирка и обещание за Gigabier по случай отварянето на завода край Берлин… Най-новият продукт в серията беше парфюм с аромат на изгоряла коса на цена от 204 лв., без да забравяме също бутилката текила (250 долара), последвана и от чашки за текила на стойност 75 долара за два броя.

 

Лукс от Китай!