Брутална Honda CB1100 RS от Rough Crafts

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.
  • 2016 Honda CB1100 TR Concept. 2016 Honda CB1100 TR Concept.

04 Jan 2023

Rough Crafts на Уинстън Йеа се доказа, като име. През годините сме писали за десетина проекта на тайванското ателие, а този е най-новият - Honda CB1100. Страхотно изпълнение, което намираме в bikeexif.com

Любопитен факт, е че моторът е вдъхновен от показана през 2016 г. на EICMA HONDA CB1100 TR Concept. Страхотна визия, която така и не влезе в серийно производство. Освен това Honda вече не правят и стандартния CB1100.

„Реших да поема в тази посока, но с повече ‘Rough Crafts’ привкус. Останалата част от работата бе намирането на правилните компоненти и точния баланс между ‘race’ и ‘custom’“, казва Уинстън.

Резервоарът изработват MS Pro, на ръка от алуминий, заедно с опашната секция и страничните панели. Окачването е Öhlins, с изработени специално за този мотор тройници на вилката отпред. Мотоциклетът седи една идея по-ниско от серийната CB1100.

Впечатление правят и карбоновите колела BST, а до тях може да видите спирачните апарати Beringer Aerotec. Единствената част останала от серийния байк е кормилото, което обаче е боядисано в черно и с повдигачи Rough Crafts. Повечето компоненти около него са Motogadget, фарът е типичен за ателието, а отзад светят 3-в-1 LED елементи Koso.

Първородната Godzilla!