Най-накрая: Автомобили на Spark няма да могат да спират на зарядни станции Eldrive


06 Jan 2023

Собствениците на електромобили в България стават все повече (около 6500 към настояща дата), а това поражда нови проблеми, с които досега обществото не се е сблъсквало. Един от тях от доста досаден, но изглежда в бъдеще няма да се повтаря повече.

Става въпрос за неконтролируемото паркиране на автомобили от потребители на услугата за споделена мобилност Spark на зарядни станции Eldrive, когато машините не се зареждат. Подобно нещо се случва доста често в София, като по този начин се блокират (волно или неволно) зарядни станции от мрежата на Eldrive.

Ето както споделят от Eldrive:

"Вслушахме се в обратната връзка от нашите потребители и електромобилната общност в страната и проведохме редица срещи и разговори с нашите партньори от SPARK. В резултат на това, считано от днес, в общите условия на услугата им е заложено, че не е позволено да се паркират автомобили на SPARК, както и да се прекратява сесия, на паркоместата с инсталирана зарядна станция от мрежата Eldrive, ако преди това не eвключен автомобилът към станцията и не е започнала активна сесия на зареждане.

Разбира се, продължаваме да работим за още по-ефективно решение на казусите с временно  блокирани станции от коли на SPARK и молим за още малко търпение. Вярваме, че съвсем скоро подобни инциденти ще се случват изключително рядко и ще продължават много малък период от време. За нас като оператор на публична зарядна инфраструктура качеството на предлаганата услуга е от съществено значение, както и цялостната удовлетвореност на потребителите ни."

Дали да считаме проблема за разрешен? Ще разберем в следващите няколко седмици.

Лукс от Китай!