Немски аутобан, тунингован 1,9 TDI и старо VW Caddy (Видео)


07 Jan 2023

Едно време беше много популярно да се качват клипове, в които акцентът е колко ще покаже стрелката на аналоговия километраж на някой автомобил. Може би тази мода никога няма да умре. Но докато едно време това беше нещо нормално, днес може да донесе много неприятности на своя автор. От една страна заради (в повечето случаи) превишението на допустимата максимална скорост, публичния Facebook линч с и сезирането на полицията.

Но все пак има и законен начин за заснемането на подобни видеа. YouTube каналът AutoTopNL използва за целта участъци от германиските аутобани, на които няма все още ограничение на скоростта. Новото видео е с VW Caddy 1.9 TDI.

Ванът е от второто поколение на модела, като е с базовият вариант на 1,9-литровия турбо дизел. Т.е. мощност от 90 к.с. и максимален въртящ момент 210 Нм, предавани към предните колела. Заводската максимална скорост е 165 км/ч, а ускорението от 0-100 км/ч отнема 14,0 секунди.

Но Caddy-то във видеото е модифицирано, без да имаме представа по какъв начин. В момента мощността е 230 к.с., а максималният въртящ момент впечатляващите 520 Нм.

Както може да видите сами във видеото стрелката на километража подминава финалният сектор с 200 км/ч и достига някъде около 220 км/ч.

Много практичен и интересен!