Ram не издържа и направи електрически 1500 Revolution

  • Галерия от 15 снимки с Ram 1500 Revolution BEV Галерия от 15 снимки с Ram 1500 Revolution BEV

07 Jan 2023

На изложението за електроника CES в Лас Вегас видяхме вече няколко автомобилни премиери. Разбира се, всички изцяло електрически. Та, ето още една от тях! Това официално е Ram 1500 Revolution BEV.

Искат или не искат от Ram трябва да пуснат електрически пикап, тъй като иначе ще изостанат от конкуренцията. Ford F-150 Lightning се произвежда от април 2022 г., а тази пролет започва сглобяването на електрическиия Chevrolet Silverado. Така че електрически Ram 1500 бе просто въпрос на време.

На премиерата на Ram 1500 Revolution BEV присъства изпълнителният директор на Stellantis Карлос Таварес. Той сподели, че моделът все още е концепция, но само след няколко месеца ще видим серийната версия.

Уви, техническите характеристики на Ram 1500 Revolution остават неизвестни. Американският производител обаче планира да има и версия с бензинов двигател, удължаващ пробега на батерията. По този начин Ram ще се отличи от Ford и Chevrolet по отношение на пробега и възможността за теглене. Тежките товари изчепва бързо капацитета на акумулаторите и подобна модификация с ДВГ може би ще бъде хитър ход от страна на автомобилния производител.

Серийният Ram 1500 Revolution ще използва платформата STLA Frame на Stellantis. Тя позволява вграждането на батерии до 200 kWh. С тях пробегът е до 805 км. Предстои да разберем по-късно тази година с какво оборудване ще бъде заводския вариант на електрифицирания Ram 1500.

Лукс от Китай!