Авто пазар: BMW 540i внос от САЩ на 172 500 км в оригинално състояние се продава за почти 20 000 лв.


09 Jan 2023

Поколение Е34 на BMW Серия 5 има специално място в сърцата ни - а и на всички фенове на марката. Един от най-качествените и изпипани модели на компанията по онова време, "петицата" се предлага с множество различни двигатели в зависимост от пазара. Днес по-редките и "наточени" версии са все по-ценни, а с изненада установихме, че и в България се продават наистина запазени екземпляри.

Конкретният пример идва от това чудесно BMW 540i, което е внесено от САЩ и в момента е на под 175 000 оригинални километра. Машината се продава в оригинален вид и исканата цена е почти 20 000 лева. Във публикация във социалните мрежи видяхме, че собственикът е отворен и към бартер за по-ново поколение 5-Series комби. Доколкото ни е известно, автомобилът се продава от около две години, като цената е била променяна на няколко пъти до този момент.

Но нека хвърлим поглед към информацията, пусната в оригиналната обява (публикуваме без редакторска намеса):

"Обслужване - масло, филтри, свещи, предни дискове и накладки, задни дискове и накладки, предни амортисьори - преди 500 км.
Километрите на таблото са потвърдени след проверка в CARFAX
Състояние на автомобила:
- Външен вид - без забележка по боята на автомобила. Не е претърпявала удари. Автомобилът е внесен от щата Орегон, където климата е благоприятен и по колата няма никакви следи от ръжда или корозия по детайлите.
- Двигател - Най-голямата гордост на този модел е този чудесен " осмак" , който се слави със своята надежност, мощност и дълголетие. Двигателя е в отлична кондиция за възрастта си. Работи прекрасно във всички оборотни диапазони, а звука от неговата работа няма да остави никой наоколо безразличен. В същото време е изключително икономичен и ненатрапващ се, когато шофирате спокойно. При днешните цени на горивата спокойно може да му се постави газова уредба и да се наслаждавате на неговите качества.


- Ходова част - Отлична! Нищо не тропа, чука, или скърца по окачването. Усещането при шофиране е смесица от стегнато окачване, което обаче е доста комфортно при дълги разстояния.
- Интериор - Един страхотно запазен електрически кожен салон с памет за трима водача и с подгрев на предните две седалки. По салона няма скъсано, протрито, претапицирано и т. н. интервенции. Останалите детайли в интериора са изключително свежи и запазени. Шибидахът работи отлично.
- Трансмисия - Един чудесен автомат от ZF, който идеално подхожда на темперамента на този двигател. Кутията превключва плавно и незабележимо, без значение в какъв режим шофирате.
В допълнение - Първият в света инсталиран в автомобил двузонов климатик (не климатроник); Темпомат, Оригинална аудио система с чейнджър с 6 диска в багажника; Пълен оригинален авариен комплект (изключителна рядкост) в капака на багажника; Затъмняващо се огледало за обратно виждане; Летни гуми 245/45/18 с ДОТ 2020 година на 90%; Резервен комплект гуми с алуминиеви 15-цолови джанти; Странично пасажерско огледало, което се накланя надолу, когато включите на задна предавка; Шибидах, който се отваря в две посоки - нагоре и назад; Затъмняващо висококачествено фолио с UV защита на задните стъкла, както и прозрачно фолио само с UV-защита на предните стъкла, вкл. и челното и мн. др.
В заключение: Един прекрасен комфортен автомобил, който е подходящ за ползване в всякакви условия. Преглед в сервиз по Ваш избор. При поискване мога да дам номера на рамата на автомобила за проверка."

В рубриката на DizzyRiders "Авто пазар" ви запознаваме с обяви за автомобили от вторичния пазар у нас. Никаква част от тях не са спонсорирани под каквато и да е форма. Екипът ни не носи отговорност за некоректна информация от страна на продавачите, нито играе ролята на посредник между потенциални купувачи и продавачи.

Първородната Godzilla!